Uniek en gepatenteerde formulering. | Bewezen effectief!

Natuurlijke ontspanning en rust
het hele jaar door

Hoe Pet Remedy werkt

pet icons

 • Pet Remedy werkt met de eigen natuurlijke kalmerende mechanismen door GABA (gamma-amino-boterzuur) na te bootsen, een natuurlijk kalmerende stof die aanwezig is in alle zoogdieren, reptielen en vogels.
 • Dus wanneer een huisdier gestresst of angstig wordt, bedriegt de Pet Remedy-hulp de opduikende zenuwcellen om te denken dat ze een boodschap van de hersenen krijgen om te kalmeren. Dat is de reden dat het direct begint te werken.
  Uitgelegd door Dr. Flo Watt MRCPsych (Consultant Psychiater)
 • De formulering is overwegend op Valeriaan olie gebaseerd (uit oost Europa), met een kleine hoeveelheid Vetiver (uit Indonesië), Thaise basilicum, (uit Europa), en Muskaatsalie (uit Frankrijk) essentiële oliën.
 • Veel Valeriaan-preparaten zijn te krachtig en kunnen activeren in plaats van kalmeren. Pet Remedy heeft een lage concentratie en de verdamper levert een constante langzame afgifte, wat erg vriendelijk en zachtaardig is voor het metabolisme. Evenzo voor de kalmerende sprays en doekjes die op waterbasis zijn.

Valeriaan

 • Valeriaan is een overblijvend kruid met korte wortelstokken, aromatische gevederde bladeren en trossen van een kleine roze of witte bloem. Er zijn wereldwijd meer dan 260 verschillende soorten Valeriaan, maar slechts enkele hebben kalmerende eigenschappen. Het optimale resultaat voor huisdierremedie is te verkrijgen van Valeriana Of Cinalis. Deze soort komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Amerika en het noordelijke deel van Azië.
 • Valeriaan olie wordt verkregen door koude extractie uit de wortelstokken van de plant, Valeriana Of cinalis en wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectieve en veilige kalmerende stof.
 • Bekende gedetecteerde in Valeriaan die kunnen bijdragen aan de werkingsmethode zijn:Sesquiterpenes: (vervat in de vluchtige olie): isovalerinezuur, valerenzuur, valerenal en valerenol
  Gamma-aminoboterzuur (GABA)
  Iridoids: inclusief valepotriaten: isovalraat en valtraat
  Alkaloïden: actinidine, chatinine, shyanthine, valerianine en valerine
  Isovaleramide: kan worden gemaakt tijdens het extractieproces
  Flavanonen: hesperidine, 6-methylapigenine en linarine
 • Wij kopen onze olie uit Europa, waar onze valeriaanplanten organisch worden verbouwd met alleen varkensmest als meststof.

Aanvullende oliën

Vetiver

Vetiver (Chrysopogon zizanioides) is een taai, aromatisch gras en de etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de wortels van dit gras dat tot dezelfde botanische familie behoort als citroengras, citronella en palmarosa. Deze plant werd gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen sinds het begin van de registratie.
Het wordt gewonnen uit de gewassen, gehakte, gedroogde en geweekte wortels en worteltjes door stoomdestillatie. Het aroma is zeer aards. De belangrijkste chemische componenten zijn benzoëzuur, vetiverol, furfurol, a en b-vetivon, vetivene en vetivenyl vetzuren. We kopen Vetiver uit Haïti en Java.

Thaise basilicum

Thaise basilicum (Ocimum basilicum) is een aromatisch kruid met weelderige groene bladeren. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bladeren en de toppen. Thaise basilicum essentiële olie heeft verschillende chemische verbindingen die a-pineen, camphene, b-pineen, myrceen, limoneen, cis-ocimene, kamfer, linalool, methyl chavicol, y-terpineol, citronellol, geraniol, methylcinnamaat en eugenol omvatten. Het wordt veel gebruikt in de aromatherapie vanwege het kalmerende effect. We kopen Thaise basilicum uit Europa en Egypte.

Muskaatsalie

Muskaatsalie (Salvia Sclaria) is een tweejarig kruid, afkomstig uit de Middellandse Zee en delen van Europa. Muskaatsalie etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de knoppen en bladeren van de Muskaatsalie plant. Dit kruid is in de loop van de geschiedenis zeer geprezen als medicinale plant, vooral met betrekking tot de kalmerende eigenschappen. Bekende chemische verbindingen die aanwezig zijn in essentiële olie van Muskaatsalie omvatten esters, sesquiterpenen, di-terpenen en monoterpenen. Wij kopen onze essentiële Muskaatsalie-olie uit Frankrijk.

FREE-Delivery-Widget

FREE-Delivery-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

FREE-Mini-Spray-Widget

Pet Remedy contains natural ingredients including...

Valerian

Vetiver

Sweet Basil

Clary Sage

8 hours ago

Pet Remedy

“Brilliant, I just wish I had known about this years ago. My dog is terrified of fireworks & loud bangs. This spray helps him to cope with it a lot better.”
Kerry
...

View on Facebook

1 day ago

Pet Remedy

Our brand new award winning Party Season Survival Kit is available on our website! The perfect solution to keep your pets calm this party season!
amp.gs/vZlG

#petremedy #partyseason #petcalming #petanxiety #doganxiety #catanxiety
...

View on Facebook